Dyr til salg​

GENER, DER BIDRAGER TIL DIN FORRETNING

Hos os har vi fokus på sundhed og høj genetisk kvalitet. Fundamentet for vores stærke avlsarbejde er de to racer; DanBred Landrace (LL) og DanBred Duroc (DD), som danner grundlag for DanBred krydsningsprogrammet.

DanBred Landrace (LL) er ideel som hundyrlinje i krydsningsprogrammet. Racen fusionerer, en unik kombination af høj fertilitet, gode moderegenskaber og lang holdbarhed, til den fuldkomne DanBred Hybrid (LY eller YL), som er en førstegangskrydsning mellem DanBred Landrace og DanBred Yorkshire. Denne hybrid er ideel som basis for produktion af slagtesvin.

DanBred Duroc (DD) bruges i krydsningsprogrammet som handyrlinje til produktion af slagtesvin. DanBred Duroc bidrager til optimal vækst, effektiv foderudnyttelse samt prima kødkvalitet. Krydsningen mellem DanBred Duroc ornen og DanBred Hybrid soen, skaber synlige resultater i produktionsøkonomien.​

  • Landrace: Polte og orner
  • Duroc: Polte og orner
  • P1 krydsning: YL polte (krydsning mellem Landrace mor og Yorkshire far)
  • Gylte: Der sælges kun gylte på bestilling forud.

DANBRED LANDRACE (LL)

DanBred Landrace er en af hundyrracerne i det danske krydsningsprogram til produktion af YL-sopolte. Landracen har en god slagtekvalitet. På grund af Landracens høje frugtbarhed bruges søer af denne race ofte som moderdyr til YL-søer, der er de bedste krydsningssøer til produktion af slagtesvin. DanBred Landrace er en stærk gris med gode ben. Den er kendt for sin gode kødkvalitet.

Se mere her

DANBRED HYBRID (LY/YL)

DanBred Hybrid er en førstegangskrydsning mellem DanBred Landrace og DanBred Yorkshire. DanBred Hybrid er den optimale racekombination i soholdet. DanBred Hybrid sikrer høj effektivitet i besætningen, ved at kombinere DanBred Landracens høje frugtbarhed og gode moderegenskaber med DanBred Yorkshires styrke og fine kødkvalitet. DanBred Hybrids styrke i benstilling og kropsbygning sikrer god holdbarhed, og mindsker produktionsomkostningerne i din besætning.

Krydses DanBred Hybrid soens gode moderegenskaber samt potentiale for høj mælkeydelse med DanBred Duroc racens enestående vækstpotentiale og høje foderudnyttelse, produceres store levedygtige kuld, til gavn for professionelle svineproducenter verdenen over. DanBred Hybrid sikrer din besætnings produktivitet og rentabilitet. Et skift til DanBred betyder sikkerhed for optimeret genetisk udbytte på besætningsniveau. Vælg DanBred Hybrid hvis du vil være blandt de bedste, og fremtidssikre din besætning.

Se mere her

DANBRED DUROC (DD)

DanBred Duroc klarer sig godt som faderrace i kombination med LY/YL-søer.

I Danmark er der en lang tradition for at bruge Duroc-ornen som faderrace og LY/YL-søer som mødre til slagtesvin. Ved denne treracekrydsning får svineproducenterne fuld udnyttelse af krydsningsfrodigheden og optimale produktionsresultater, høj kødprocent og god kødkvalitet.
For eksempel har slagtesvin efter DanBred Duroc en daglig tilvækst, som er omkring 100 gram større end slagtesvin efter Pietrain-orner.

Se mere her

Kontakt Lykkensgaard og Kongestensgaarden for information

Hos Lykkensgaard Avlscenter og Kongestensgaarden Opformering har vi altid tid til at tale med dig. Ønsker du at høre mere om vores ydelser, eller har du yderligere spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os.

Kort om Lykkensgaard

​Lykkensgaard Avlscenter ligger på det naturskøne Røsnæs ved Kalundborg.

Avlscentret startede i 1937 og er nu ejet af Ulrik Olsen, som stadig driver det som et avlscenter med racerne Landrace og Duroc.

Familien Olsen overtog Lykkensgaard d. 1. april 2007. 

 

Lykkensgaard Avlscenter

Elledevej 95, 4400 Kalundborg
CVR: 30311647

Mobil (Ulrik): 40 81 87 43 | ulrik@lyko.dk
​Mobil (Anja): 29 42 53 06 | lykken@lyko.dk

Kongestensgaarden

Kongestensvej 24, 4400 Kalundborg


Mobil (Ulrik): 40 81 87 43 | ulrik@lyko.dk 

Mobil (Per): 30 70 66 31 | kongen@lyko.dk